Skip to main content

Behandelingen

Hypnotherapie

Wat is hypnose nou eigenlijk?

Hypnose is een mentale staat waar we dagelijks meerdere malen in verkeren. Iedereen sowieso twee keer per dag namelijk vlak voordat je in slaap valt en vlak voordat je wakker wordt. Hypnose is een ontspannen staat van zijn en het zit tussen wakker zijn en slapen in. Voordelen van in deze staat zijn is in de eerste plaats dat je zintuigen beter werken dan wanneer je wakker bent. Bovendien is het een staat waarin er een rechtstreekse verbinding is met je onbewuste. Je onbewuste is dat deel wat bijna alles voor je doet. Denk maar eens aan alles wat je doet zonder erover na te denken, alles wat automatisch gaat. Ademhaling, spijsvertering, praten, lopen en ga zo maar door. Daarnaast slaat je onbewuste alle informatie op die via je zintuigen (horen, zien, ruiken, proeven en voelen) binnenkomt, vanaf het allereerste moment van je bestaan. Het gevoel wat bij een bepaalde herinnering hoort bijvoorbeeld vormt vaak de oorzaak van de problemen die je ervaart. In hypnose staat je onbewuste meer open voor suggesties en zullen verandering van gevoelens tot stand komen. En dat is precies de reden waarom hypnotherapie zo effectief is.

Even voor de duidelijkheid: na een hypnotherapie sessie weet je gewoon nog waar je was en wat je gedaan hebt, wat ik gezegd heb, kun je gewoon praten, horen en voelen. Hypnotherapie is inzetbaar bij kinderen en volwassenen

Wanneer hypnose?

 • Chronische pijn
 • Emoties, verdriet
 • Gebrek aan zelfvertrouwen (en alle mogelijke gevolgen daarvan)
 • Angsten en fobieën
 • Afleren van ongewenst gedrag (bijv. nagelbijten, of – bij kinderen – duimzuigen)
 • Burn-out, stress
 • Concentratie- en geheugenproblemen
 • Afvallen / obesitas
 • Psychosomatische klachten zonder directe medische oorzaak, zoals maag- en darmklachten, hyperventileren, hoofdpijn
 • Allergieën
 • Aandoeningen die onvoldoende reageren op standaard medische behandelingen, zoals astma, eczeem, of (bij kinderen) bedplassen

OldPain2Go

Chronische Pijnverwijdering of Chronische pijnreductie

Wat is pijn?

Pijn is een bericht, een waarschuwing van ons lichaam om aan te geven dat er iets met ons lichaam aan de hand is, waar zorg aan besteed dient te worden. Het doel daarvan is je te beschermen tegen lichamelijke schade of gevaar, zodat je bijvoorbeeld niet doorloopt met een gebroken been.
Zodra de juiste diagnose is gesteld en er is gedaan wat moet, of tenminste wat mogelijk is, kan het lichaam beginnen met herstellen. De pijn wordt minder en is normaal al helemaal weg voordat het lichaam volledig hersteld is.

Soms heeft de medische zorg geen gepaste oplossing of blijft, ook na de juiste behandeling en de nodige rust en genezing, de pijn geheel of gedeeltelijk aanwezig of komt telkens kort- of langdurig terug. Dan geeft ons lichaam een bericht dat al lang bekend is en waarvoor al de nodige stappen ondernomen zijn. Er is geen noodzaak meer voor dit bericht! Oude pijn is oud nieuws! Dat is wanneer OldPain2Go kan helpen – zelfs wanneer niets anders helpt.

OldPain2Go is een methode gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke kennis van hoe het brein informatie verwerkt en het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen

Als getrainde OldPain2Go practitioner kan en mag ik je helpen door samen met je na te gaan of jouw pijnbericht nog actueel is, nog nodig is om je te beschermen. We laten het onbewuste de pijn opnieuw beoordelen en verwijderen als het ons niet meer dient en veilig houdt. Na verwijderen van deze pijn kan het brein opnieuw een alarm uitzenden als het nodig is. Wel zo veilig!

Oldpain2Go is een veilige en heel vaak zeer effectieve methodiek, toepasbaar op bijna elke vorm van medisch gediagnosticeerde chronische pijn, met wat voor oorzaak dan ook. Je hoeft niet in de methodiek te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kunnen de resultaten een volledige pijnverwijdering of pijnvermindering zijn. Om jezelf de beste kans op succes te geven, moet je de pijn echt los wíllen laten, dan heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen.

OldPain2Go kan naast chronische pijn, ontsteking & (spier)spanning ook ingezet worden voor o.a. angst, astma, burn-out, chronische stress, darmproblemen, chronische vermoeidheid, depressie. Is inzetbaar bij kinderen en volwassenen.

Lijfkracht-herstel

Wat is lijfkracht-herstel?

Lijfkracht-herstel is een krachtige vorm van energetische geneeskunst. Deze therapie richt zich op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam, waardoor het zelfherstellende vermogen van de mens wordt aangesproken.

Lijfkracht-herstel gaat uit van een totaalbenadering van het lichaam. De eerste behandeling zal starten met een behandeling van de schedel, de nek, de wervelkolom, de schouderbladen, het bekken en het heiligbeen. Hierdoor kan jarenlange pijn verholpen worden. Dit omdat veel klachten ontstaan door een scheefstand of blokkade in dit gebied. Hierna worden door het activeren van lichaamseigen energie verdere disfuncties, kwalen en probleemgebieden onder handen genomen. Door te richten op de onderliggende oorzaak van de klacht behaalt de cliënt vaak grote resultaten in slechts een enkele of een aantal behandeling(en). Waar nodig ondersteun ik de behandeling met coaching om inzichten helder te krijgen en handvatten mee te geven. Zo kan je het herstel bespoedigen en terugval helpen voorkomen.
Het hele proces is erop gebaseerd dat de cliënt weer in zijn kracht komt te staan en weer de regie kan (her)nemen over zijn eigen leven.

Ervaar je door fysieke, emotionele en/of hormonale disfuncties, klachten zoals rugpijn, nekklachten, vermoeidheid, burn-out, scoliose, whiplash, hernia, migraine of een depressie? Dan biedt Lijfkracht-herstel verbetering of volledig herstel van jouw klachten in slechts een aantal behandelingen.

Doordat de behandeling pijnloos is, is deze therapie inzetbaar bij kinderen en volwassenen.

Kindercoaching

Iedere ouder ziet zijn of haar kind graag gelukkig! En in de meeste gevallen lukt dat ook. Helaas is het echter zo dat er kinderen zijn die niet optimaal gelukkig zijn. Zeker nu er veel van kinderen wordt verlangd. De lat ligt hoog. Waar de schoen precies knelt is niet altijd duidelijk. Vaak zie, voel of hoor je van het kind zelf dat het niet optimaal gelukkig is.

Maar het kind kan ook ‘ander’ gedrag gaan vertonen. Druk gedrag, pesten, boos, teruggetrokken of slecht luisteren. Kinderen kunnen dit gedrag vertonen om aandacht te krijgen. Ze willen met dit gedrag iets duidelijk maken.

Met het kind het antwoord vinden

Als kindercoach bied ik laagdrempelige vormen van ondersteuning aan kind en ouder. Meekijken, praten, spelen, werken, creatief bezig zijn, om erachter te komen wat je kind nodig heeft om gelukkig op te kunnen groeien. Samen met het kind wordt het avontuur aangegaan. De kern van ‘het probleem’ komt naar boven met behulp van gesprekken, spellen en creatieve middelen. Tekeningen die een kind maakt, kunnen veel informatie geven over waar het kind mee bezig is, wat het kind moeilijk of juist heel leuk vindt, waarover het kind fantaseert, etc.
Het uitgangspunt van kindercoaching is, dat het antwoord op de hulpvraag in het kind zelf zit. De kindercoach is ervoor om deze antwoorden samen met het kind te vinden.

Door hypnotherapie, OldPain2Go en/of lijfkracht-herstel in te zetten is er sneller resultaat te boeken.

Kinderhypnose kan helpen bij onder meer:

 • Aandoeningen zonder directe medische oorzaak, zoals buikpijn, hoofdpijn en/of hyperventilatie
 • Angst, bijvoorbeeld voor duiken door het ‘gat’, voor examen, insecten enz.
 • Pijn, zowel acute pijn (bloed prikken, tandarts, enz.) als chronische pijn
 • Concentratieproblemen
 • Gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst
 • Aandoeningen die onvoldoende reageren op standaard medische behandeling zoals bedplassen, broekpoepen, astma, eczeem en allergie
 • Misselijkheid en spugen
 • Obesitas
 • Slaapstoornissen
 • Examenvrees

Er zijn natuurlijk ook andere klachten denkbaar. Neem contact op als je je afvraagt of een situatie waarin jouw kind zich bevindt, door middel van hypnose kan worden verholpen.

Call Now Button